Sülük Tedavisi Nedir ?




Sülük Tedavisi Nedir ?


Doğada otuza yakın sayıda çeşitli sülük mevcuttur. Tıbbi anlamda tedavi edici özelliği olan sülük ülkemizde tek çeşittir. Hirudo medicalis türü sülükler tedavi  edici olarak kullanılmaktadır. Sertifikalı sülük üretim çiftliklerinde üretilen ve daha önce hiçbir canlı ile temas etmemiş sülükler tek kullanımlık olarak uygulanmakta ve uygulama sonrasında uygun şartlarda yok edilmektedir. Yeni doğan sülükler kozmetik amaçlı kullanılırken 6 farklı boy ve ağırlıkda özel olarak hazırlanmış uygun bir süre aç olarak bekletilmiş sülükler uygun enzimatik etkilerinden yararlanılmak üzere gerekli bölgelere uygulanarak tedavi gerçekleştirilir.


Sülükler kendileri için kan alırken insanlara şifa olarak kendi ürettikleri yüze yakın sayıda farklı enzim vererek tedavi edici ve sağlığı idame ettirici uygulamalar gerçekleştirilir. Sülük insandan ilk kanı aldıktan sonra bir laboratuvar olan kendi dili ile aldığı bu kanı analiz etmekte ve bu analiz sonucuna göre kendi oluşturacağı dozda şifa verici enzimi insanın sistemik dolaşımına enjekte etmektedir. Yani şifa sülüğün kan almasında değil verdiği enzimlerdedir.


Tarihsel bir tedavi yöntemidir. Tıbbi sülük olarak isimlendirilen Hirudo Medicinalis, Hirudo Verbana ve Hirudo Orientalis adı verilen hayvanlar kullanılarak yapılan bir tedavi yöntemidir. Tedavide sülüğün vücutta bulunan durağan kanı boşaltmasının yanı sıra sülüğün salyasında bulunan 106 değişik enzim sayesinde şifa sağlamaktadır. 


 NEDEN SÜLÜK TEDAVİSİ ? 

 Son yıllarda yapılan çalışmalarda sülüğün salyasında insan vücudu için yararlı olan ve bazı hastalıkların tedavisinde kullanılabilecek 106 değişik enzim tespit edilmiştir. Eski tarihlerden beri sülüğün bazı hastalıklara iyi geldiği biliniyordu. Ancak, tıbbın ve laboratuvar imkanlarının yeteri kadar gelişmemesi sebebiyle bu şifanın kesin kaynağı tespit edilemiyordu.Son yıllarda bilim adamlarının yapmış oldukları bilimsel çalışmalarda sülüğün salyasında bulunan enzimler tespit edilmiştir. Bu nedenle, sülük tedavisi yeniden ve bilimsel kanıtları ile gündeme gelmiştir. Sülük tedavisi medikal ozon tedavisi ile birlikte uygulanması halinde sülüğün faydalı etkilerini artırmaktadır. Bu ikilinin birlikte uygulanmasını özellikle tavsiye ediyoruz. 

Gerek Sülük tedavisi ve gerekse ozon tedavisi doğal tedavi yöntemleri olup, yan etkileri yok denecek kadar azdır. Ayrıca tüm vücut sağlığı için faydalı bir çok etkileri mevcut olduğundan uygulanmasında hiç bir sakınca yoktur. Sülük ve ozon tedavisi sadece hastalarda uygulanmaz. Yılda iki kez sülük ve ozon tedavisi almak insanın bağışıklık sistemini güçlendirir. Hastalıklara karşı korur. Yaşlanmayı geri alır, antiaging etki yapar. Şekeri, tansiyonu, damar sistemini düzenler. Baharda ve sonbahar aylarında kışa girerken sülük ve ozon tedavisini mutlaka yaptırın. 

 SÜLÜK NASIL TEDAVİ EDİYOR ? 

 Sülük insan vücudundan kan emerken bir çok salgısını insan vücuduna zerk eder. 

Kan pıhtılaşmasını engelleyici madde(Antiagregan) 
Oluşmuş pıhtıyı eritici madde (Fibrinolitik madde) 
Ağrı kesici (Analjezik ve antiromatizmal madde) 
Mikrop öldürücü (Antibakterial madde) 
Tansiyon dengeleyici (Antihipertansif madde) 
Kas gevşetici ve sinirleri sakinleştirici (Anksiyolitik madde) 
Koruyucu (Preventive madde) 

İşte bu enzimler sayesinde şifa oluşmaktadır.





SÜLÜK UYGULANIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR ?

Uygulanacak sülükler ortalama 1-2 gram ağırlığında olmalıdır.

Yüz uygulaması için bebek sülükler tercih edilmelidir

Uygulanacak sülükler tıbbi sülük olmalı ve tek kullanımlık olmalıdır.

Uygulamalarda çok kanama olacağından büyük sülükler tercih edilmemelidir.

Uygulamadan 3 gün önce ve 3 gün sonra protein tüketilmemelidir.

Sülük tedavisi kişiye özel bir uygulamadır.


Yaş, hastalığın klinik tablosu, kilo, geçirmiş ameliyatlar ,kan durumu ile ilgili bilgiler alınır sonrasında uygulama yapılmaya karar verilir.

Uygulanacak bölgede parfüm, ağrı kesici kremler, sabunlar ve kimyasallar kullanılmamalıdır

Uygulamadan sonra doğal olarak kanı sulandıran limon, portakal, greyfurt, kiraz, yoğurt tüketilmemelidir.

Uygulama süresi ortalama 30 ile 45 dakika arasıdır bu süreden fazla vücutta tutulmamalıdır.

Sülüklerin içinde doğal kan sulandırıcı olduğundan dolayı 4 – 8 saat arası kanama olabilir endişe edilmemelidir, gerekirse doktor tavsiyesi ile kanama durdurulabilir.

2-4 saat arası kanaması toksinlerin dışarı atılması açısından önemlidir.

Uygulanan bölgede toksinler atıldığı için kaşıntı, kızarıklık, ağrı, akıntı, ödem olabilir ve enfeksiyon açısından endişe edilmemelidir.

Kaşıntı varsa doğal elma sirkesi sulandırılarak kaşınan bölgeye kompres yapılır.

Uygulanan bölgede yaranın kısa sürede iyileşmesi için kantaron yağı, zeytinyağı veya doğal bal ile 2 hafta süreyle günde 2-3 kez sürülür

Uygulamadan sonra 2 saat yemek yenilmemeli,3 gün protein tüketilmemeli, 24 saat duş alınmamalıdır.







0 Yorumlar